Anp 34040681 carousel missed 1450956068

De Nederlandse wielrenners blinken uit tijdens de zeventigste editie van de Spaanse Vuelta, met een hoofdrol voor Tom Dumoulin. De NOS zendt zaterdag vanaf 13.10 uur de twintigste etappe live uit op NPO 1.

Dumoulin heeft zijn heldenrol in de Vuelta bevestigd door woensdag in de zeventiende de rode leiderstrui te heroveren. De wielrenner won de tijdrit van de Ronde van Spanje. Donderdag en vrijdag verdedigde hij zijn leiderstrui met succes.

Nederlanders domineren
Ook de eerste twee weken werden al gedomineerd door Nederlandse renners. Na de dagzege van Bert-Jan Lindeman in de zevende etappe en de overwinning van Tom Dumoulin in rit negen, was er afgelopen donderdag ook nog een sprintsucces voor Danny van Poppel in de twaalfde etappe.

Op weg naar de finish
De rit van zaterdag wordt het zwaarste met vier cols van de eerste categorie, de laatste op 20 kilometer van de finish. In al die ritten zijn er aan de finish 10, 6 en 4 bonificatieseconden te verdienen. De etappe zaterdag is live te volgen op NPO 1 en via npo.nl. De Vuelta wordt zondag afgesloten met een vlakke rit naar Madrid.

Ronde van Spanje, zaterdag 12 september, vanaf 13.10 uur, NOS, NPO 1
NOS Journaal, zaterdag 12 september, 18.00 uur, NOS, NPO 2
NOS Sportjournaal, zaterdag 12 september, 18.50 uur, NOS, NPO 1


Meer informatie over de Ronde van Spanje op NOS.nl
Volg de Ronde van Spanje live via npo.nl