Eo   wjdebruin   team rootlieb carousel missed 1434969670

Gehandicapte kinderen bereiden zich op NPO 1 met hun familie en bekende topsporters voor op de triathlon in Oud-Gastel.

In het nieuwe EO-programma 'Rennen voor Twee' worden op NPO 1 vier bijzondere teams gevolgd in hun voorbereiding op de triathlon op 27 juni in Oud-Gastel. Bijzonder, omdat de teams bestaan uit een vader of moeder met een gehandicapt kind, of in één geval een broer met zijn broertje. De vier teams worden begeleid door zwemcoach Maarten van der Weijden, fietscoach Leontien van Moorsel en hardloopcoach Erben Wennemars.


Speciale coaches
De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen die de vier teams acht maanden lang volgt in hun voorbereiding op één van de grootste prestaties van hun leven: 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen; de olympische triathlon. De teams nemen hun gehandicapte zoon, dochter of broer met zich mee. Tijdens het zwemmen in een bootje, bij het fietsen op een aangepaste fiets en bij het hardlopen in een speciale rolstoel. Allemaal onder begeleiding van de speciale coaches.

Ups en downs
De deelnemers van de triathlon zijn team Schelvis: moeder Marie-José en dochter Elin (7 jaar), team Hurkmans: Rowen en zijn broer Tijmen (14 jaar), team Rootlieb: vader Daniël en zoon Merijn (10 jaar) en team Pol: moeder Foekje en dochter Jari (17 jaar). In vijf afleveringen volg je de teams en hun gezinnen in aanloop naar de triathlon. Aan de hand van interviews, foto's en homevideo beelden beleef je de ups en downs van de teams tijdens de voorbereiding mee. Daarbij staat niet de handicap, maar het kind centraal.

Rennen voor Twee, vanaf donderdag 25 juni, 19.00 uur, EO, NPO 1


Naar de website van Rennen voor Twee
Bekijk Rennen voor Twee op npo.nl