Waarom trekken vakantiegangers altijd naar dezelfde vakantiebestemmingen? Tom Waes trekt in de serie Reizen Waes naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen.

Vreemde bestemmingen
De Belgische acteur en televisieregisseur vertrekt naar landen die toeristen liever niet bezoeken vanwege de oorlogen, vulkanen of andere obstakels. De acht bestemmingen waar hij heen gaat zijn: Turkmenistan, Zuid-Soedan, Colombia, Pitcairn, Iran, Vanuatu, Bhutan en Transnistrië, Zuid-Ossetië en Abchazië. Tom maakt onder andere kennis met de criminaliteit in Colombia, de vreemde samenleving in Bhutan waar verkeerslichten uit den boze zijn en drie landen die eigenlijk helemaal niet bestaan.Tijdens zijn reis stelt hij maar één vraag: kan ik er op vakantie? 

Turkmenistan
In de eerste aflevering trekt Tom naar één van de meest wereldvreemde landen op onze planeet: Turkmenistan. Hij mag hier als eerste westerling een reisdocumentaire maken, maar reizen en filmen in Turkmenistan is absoluut geen pretje. Zo maakt de Belg kennis met de waanzin van een dictatuur met te veel geld en een president die daarmee de meest waanzinnige projecten uit de grond stampt. Hij noemt dit dan ook de meest absurde reis uit de serie. 

Reizen Waes, vrijdag 28 maart, 21.20 uur, VPRO, Nederland 3