Anp 40965725 carousel missed 1496128399

In Dalfsen is dinsdagochtend rond 8.45 uur een trein ontspoord door een botsing met een hoogwerker. Daarbij is de machinist van de trein omgekomen. Zes mensen raakten gewond.

De trein botste tegen een hoogwerker op rupsbanden. Volgens de burgemeester was die bomen aan het rooien. Er zaten tien tot vijftien passagiers in de trein. De passagiers zijn allemaal uit de trein en behandeld door de hulpdiensten. 

Onderzoeksraad voor Veiligheid
De trein is door het ongeluk gekanteld en ligt deels in een weiland. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek gestart naar het ongeluk. Het ongeluk gebeurde op de spoorlijn Zwolle - Emmen. Daar rijden treinen van Arriva. De trein die ontspoorde reed in de richting van Ommen.


Ooggetuige

Een buurtbewoonster zegt dat het ongeluk gebeurde bij een bewaakte spoorwegovergang. De hoogwerker wachtte tot er een trein voorbijkwam. omdat hij zeer langzaam rijdt, en begon daarna aan de oversteek. Toen de hoogwerker halverwege was, kwam er een trein aan van de andere kant. Die reed vol tegen de hoogwerker aan. Meer over het onderzoek en de oorzaak van het ongeval dinsdagavond in de uitzending van EenVandaag op NPO 1 en Nieuwsuur op NPO 2.


Volg het laatste nieuws in de Journaals op NPO 1
Meer informatie over het treinongeluk bij de NOS