Ramadam moskee moslims carousel missed 1467279577

De vastenmaand is aangebroken voor moslims. De Moslim Omroep houdt wekelijkse Ramadan Talks en FunX besteedt er elke dag aandacht aan.

De dj's van FunX geven tips om de vastendagen door te komen en om de middagdip te verdrijven draaien dj Morad en dj Shay tussen 16.00 uur en 19.00 uur opwekkende muziek. 

Eten na zonsondergang
Na zonsondergang mag er gegeten worden. Dj Fernando bezoekt in zijn ochtendshow vastende luisteraars. Dj Yahia duikt met het culinaire duo Nadia Zerouali en Merijn Tol de keuken in voor de Iftar, de maaltijd na zonsondergang. Dj Jaimy eet één dag niets, om te ervaren wat vasten met je lichaam doet.

Ramadan Talks
Op NPO 2 zijn elke zondag om 17.10 uur Ramadan Talks, met presentatrice Laila Abid. Tijdens de uitzendingen worden thema's besproken die de Islamitische gemeenschap aangaan, zoals het islamdebat in Nederland, de toekomst van moskeebesturen en de plek van religie in het publieke domein. 

Ramadanspecial in Dichtbij Nederland
Dichtbij Nederland opent de Ramadan op NPO Radio 5 met een special over Abdelkrim El Khatabi. Hij was de leider van de Amazigh tijdens de bevrijdingsstrijd van de Marokkaanse Riffijnen tegen de Spanjaarden en de Fransen. Luister terug.

NPO Spirit
Ook NPO Spirit besteedt aandacht aan de Ramadan. Op de site staat een special met Ramadan-gerelateerde reportages van henzelf en eerder uitgezonden programma's.

Ramadan Talks, vanaf 21 juni elke zondag, 17.10 uur, MO, NPO 2


Alles van Ramadan Talks op npo.nl
Luister live FunX

Naar de Ramadan-special van NPO Spirit

Opname van Ramadan Talks bijwonen