Npo radio 2 nederland helpt nepal carousel missed 1465300215

Zaterdagochtend werd Nepal getroffen door de hevigste aardbeving sinds 80 jaar. Duizenden mensen zijn omgekomen en honderdduizenden inwoners zitten zonder huis. De publieke omroepen vragen vrijdag op televisie en radio aandacht voor deze ramp, met NPO Radio 2 voorop.

NPO Radio 2 zendt vrijdagochtend vanaf 6.00 uur uit vanuit De Hallen in Amsterdam. In het speciaal ingerichte 555-Café komen publiek, bekende Nederlanders, artiesten en presentators bijeen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers in Nepal. De uitzending is ook te volgen op NPO CulturaOp NPO 1, NPO 2 en NPO 3 zijn de hele dag door spotjes te zien die oproepen geld te storten op Giro 555.

Nederland helpt Nepal
In het 555-Café van NPO Radio 2 schuiven onder andere Matt Simons, Maaike Ouboter en Causes aan. Samen met gasten en hulpverleners praten ze over de 
actie Nederland helpt Nepal, op Twitter bekend onder de hashtag #NLhelptNepal. Aan het einde van de dag maakt Giro 555 de tussenstand bekend. Vrijdagochtend vanaf 7.00 uur bericht ook het WNL-programma Vandaag de vrijdag over het verloop van de actie. Een week later, op 8 mei, maken de samenwerkende hulporganisaties de voorlopige eindstand openbaar. 

Zwaarste aardbeving in 80 jaar
De aardbeving in Nepal was met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter is de krachtigste beving in 80 jaar tijd in het land, overigens een van de armste landen ter wereld. Het officiële dodenaantal is opgelopen tot meer dan 5.000. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? De NOS doet verslag vanuit Nepal, te zien in het NOS Journaal en op NOS.nl. Maar ook andere programma's van de publieke omroep, waaronder EenVandaag en Nieuwsuur, zijn er dagelijks met het laatste nieuws. 

Actiedag voor Nepal, vrijdag 1 mei, van 6.00 tot 0.00 uur, NPO Radio 2
Vandaag de vrijdag, vrijdag 1 mei, van 7.00 tot 10.00 uur, WNL, NPO 1
Extra NOS Journaal, vrijdag 1 mei, 9.30 uur, NOS, NPO 1


Het laatste nieuws over Nepal op NOS.nl
Live naar NPO Radio 2 luisteren via npo.nl
Live naar NPO Cultura kijken via npo.nl
Ga naar de website van NPO Radio 2
Ga naar de website van Giro 555