Psv carousel missed 1450255241

Het moet gek lopen of PSV wordt dit seizoen geen landskampioen van Nederland. Met nog vier wedstrijden voor de boeg hebben de Eindhovenaren genoeg aan drie punten. Zaterdag tegen SC Heerenveen kan het kampioenschap alvast worden veiliggesteld.

Als PSV wint, dan wordt het voor de 22ste keer in haar historie Eredivisiekampioen. De NOS doet zaterdagavond vanaf 19.45 uur rechtstreeks verslag op NPO Radio 1. Later op de avond is op NPO 1 de samenvatting te zien.

Voor het eerst sinds zeven jaar kampioen
De laatste keer dat PSV kampioen werd, was in 2008. De Eindhovense club snakt daarom weer naar een landskampioenschap. De tegenstander van zaterdag heet SC Heerenveen, dezelfde club waartegen PSV in 2001 het kampioenschap won. De Friese ploeg zal zich niet zomaar gewonnen geven; de Superfriezen staan zesde op de ranglijst en hebben uitzicht op de vierde plek.

Verstopt in Eindhoven
Waar PSV de afgelopen week precies te vinden was, is een raadsel, want de ploeg van trainer Philip Cocu trainde achter gesloten deuren. Mocht PSV er zaterdagavond niet in slagen te winnen van Heerenveen, dan kan het zondagmiddag alsnog kampioen worden zonder te spelen. Wel moet Ajax dan punten verspelen in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

Live verslag PSV - SC Heerenveen, zaterdag 18 april, 19.45 uur, NOS, NPO Radio 1
Samenvatting PSV - SC Heerenveen, zaterdag 18 april, 22.35 uur, NOS, NPO 1
Samenvatting Ajax - NAC Breda, zondag 19 april, 19.00 uur, NOS, NPO 1


Ga voor het laatste voetbalnieuws naar NOS.nl