Psv carousel missed 1450255241

PSV kan dit weekend eindelijk de langverwachte titel binnenslepen. Daarvoor is de Eindhovense ploeg wel afhankelijk van Ajax, omdat PSV alleen kampioen wordt als het vrijdagavond zelf wint van PEC Zwolle en de Amsterdammers een dag later verliezen van Heracles Almelo.

PSV staat met nog vijf wedstrijden te spelen tien punten voor op Ajax, waardoor de Eindhovenaren de eerste titel sinds 2008 bijna niet meer kan ontgaan. Gaat het dit weekend gebeuren? De NOS doet van zowel PSV - PEC Zwolle als Heracles Almelo - Ajax live verslag op NPO Radio 1. Samenvattingen van beide wedstrijden zijn later op de avond te zien op NPO 2 en NPO 1.

Wachten op kampioenschap
De kans dat PSV daadwerkelijk de titel binnenslepen is klein. Eerst moet het team van Philip Cocu zelf zien te winnen van bekerfinalist PEC Zwolle, de laatste ontmoeting tussen deze twee clubs eindigde in een 3-1 overwinning voor de Zwollenaren. Als ze in eigen huis weten te winnen, zullen de volgende dag alle ogen gericht zijn op Ajax. Als de Amsterdammers verliezen van Heracles Almelo, dan is PSV kampioen.

Huldiging op 19 april
Mocht PSV zijn langverwachte landstitel dit weekend al binnen halen, dan is de huldiging op zijn vroegst op zondag 19 april. Dat heeft de club na overleg met de gemeente en lokale autoriteiten besloten. De schaal wordt dan op 18 april uitgereikt bij de thuiswedstrijd tegen Heerenveen.

Studio Sport Eredivisie, vrijdag 10 april, 22.55 uur, NOS, NPO 2
Studio Sport Eredivisie, zaterdag 11 april, 22.30 uur, NOS, NPO 1


Het laatste voetbalnieuws op NOS.nl
Live naar NPO Radio 1 luisteren via npo.nl