Nick en simon kerstspecial carousel missed 1417512993

Reclamemakers, muziekjournalisten en hun eigen managers pluizen het 'product' Nick & Simon uit. De zangers geven honderden optredens per jaar in uitverkochte zalen en ontvangen vele prijzen. Hoe is het Volendamse duo zo succesvol geworden?

In het biografieprogramma Profiel worden prominente mensen uit binnen- en buitenland onder de loep genomen. Woensdagavond bij de KRO op NPO 3 staan Nick & Simon centraal.


Profiel: Nick & Simon 

In 2004 deden Nick en Simon apart van elkaar mee aan het talentenprogramma Idols. Simon haalde de auditie op televisie niet, maar Nick werd elfde. Na de uitzending kregen de twee een platencontract aangeboden. Het lukte manager Jaap Buijs het duo te betrekken in de realitysoaps rondom Jan Smit, waardoor deuren geopend werden. Wilde het in eerste instantie individueel niet lukken, zijn zij nu als tweetal niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld.

Binnenkort portret van Waylon

Zaterdag 13 december in Profiel portretteert Fons de Poel zanger Waylon om erachter te komen wat er fout ging tussen hem en Ilse de Lange. De zanger die al sinds zijn twaalfde optreed, ziet muziek als een wonder dat hem is overkomen. Hij vertelt openlijk over een verleden van drugsgebruik en een losbandig imago dat hem blijft achtervolgen. Hij maakte ruzie met managers en dit heeft, volgens bekenden, te maken met zijn streven naar muzikale echtheid.

Profiel: Nick & Simon, woensdag 3 december, 21.10 uur, KRO, NPO 3
Profiel: Waylon, zaterdag 13 december, 21.35 uur, KRO, NPO 3


Meer van Profiel op npo.nl
Kijk Nick & Simon, die Suid-Afrikaanse Droom terug
Kijk Nick & Simon the Caribbean Dream terug
Kijk de muziekdocumentaire Waylon... ain't giving up easy terug