Proefkonijnen carousel missed 1433408600

Al vier seizoenen lang is het jolige duo Dennis en Valerio te zien in het BNN-programma Proefkonijnen. Hierin voeren de twee presentators zenuwslopende opdrachten en gewaagde experimenten uit. Maandagavond blikken ze terug op vier seizoenen Proefkonijnen.

Domme vragen bestaan niet. Daarom testen Dennis en Valerio alles en zoeken ze nuchtere antwoorden op de bezopen vragen van kijkers. Maandagavond is de laatste aflevering van het vierde seizoen en hierin is te zien wat de proefkonijnen allemaal hebben moeten ondergaan voor de wetenschap.

Proefkonijnen krijgen weeën
De pijn van een bevalling is volgens vrouwen de allerergste pijn die er maar is. Mannen kunnen deze pijn niet voelen, maar Dennis en Valerio willen dat wel graag. In het tweede seizoen van Proefkonijnen gingen ze daarom een bevalling simuleren met elektrostimulatie. Twee uur lang ondergingen ze de ondraaglijke pijn van weeën en dat zorgde voor hilarische beelden.

Wereldnieuws
De bevallingsstunt trok internationaal de aandacht. Hollywoodsterren twitterden erover en op internet gingen de beelden viraal. Eerder zorgde de Proefkonijnen wereldwijd al voor veel ophef toen ze met een kannibalistische actie op NPO 3 een stuk van elkaars vlees gingen opeten. 

Proefkonijnen, maandag 23 maart, 20.30 uur, BNN, NPO 3


Ga naar de website van Proefkonijnen

Alles van Proefkonijnen op npo.nl
Kijk de uitzending over weeën terug