De derde dinsdag in september, ofwel Prinsjesdag, is rechtstreeks te volgen bij de NPO. Wat is wanneer te zien en op welke zender? Bekijk het overzicht met programma's, tijden en programma-informatie.

Onder andere NPO 1, NPO 2, NPO Politiek, NPO Radio 1 en NOS.nl staan uitgebreid bij Prinsjesdag, vanaf 12.00 uur op de radio en vanaf 12.30 uur op televisie.

Prinsjesdag, 12.30 uur t/m 15.25 uur, NOS, NPO 1, NPO Politiek en NPO 2

Koning Willem-Alexander leest dinsdag de Troonrede uit en gaat daarna naar de Tweede Kamer om de Miljoenennota en de rijksbegroting aan te bieden. De NOS doet op NPO 1 en NPO Politiek rechtstreeks verslag van de rijtour naar de Ridderzaal tot de overhandiging van het koffertje aan minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën en van de Troonrede van koning Willem-Alexander tot de balkonscène op Paleis Noordeinde. De presentatie wordt gedaan door Astrid Kersseboom en Rob Trip, politieke duiding is er van Dominique van der Heyde

Prinsjesdag op de radio, van 12.00 uur t/m 19.00 uur, NPO Radio 1

Geen televisie in de buurt? Ook NPO Radio 1 doet uitgebreid verslag. Vanaf 12.00 uur blikt Felix Meurders vooruit, vanaf 13.00 uur wordt Prinsjesdag door Lara Rense en Bas van Werven verslagen en om 16.30 uur nemen Tijs van den Brink en Bert van Slooten het stokje over. Diverse gasten schuiven aan en er wordt uitgepraat gepraat over de plannen van het kabinet.

Premier Rutte in EenVandaag, 18.15 uur, AVROTROS, NPO 1

Hoe staat Nederland er voor? Presentator Pieter-Jan Hagens van EenVandaag krijgt bezoek van premier Mark Rutte. Samen gaan ze uitgebreid in op alle kabinetsplannen en wat er in Miljoenennota staat. Wie gaan erop vooruit en achteruit? Ook de uitkomsten van het EenVandaag Opiniepanel wordt besproken.

Samenvatting Prinsjesdag, 19.25 uur t/m 19.55 uur, NOS, NPO 2

Voor zij die 's middags niet rechtstreeks getuige waren van Prinsjesdag is er 's avonds een samenvatting van dertig minuten. Daarin wordt teruggeblikt op de dag, inclusief de Troonrede van koning Willem-Alexander, en vooruit gekeken naar het effect van de plannen van het kabinet.

Prinsjesdag in Nieuwsuur, 22.00 uur, NTR en NOS, NPO 2

Rechtstreeks vanuit Café Dudok in Den Haag is Nieuwsuur er met een speciale uitzending over Prinsjesdag. Presentatrice Mariëlle Tweebeecke ontvangt onder andere minister Hennis Plasschaert van Defensie en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Met het oog op morgen, 23.00 uur, NOS, NPO Radio 1

Na Nieuwsuur-uitzending verhuizen ministers Hennis Plasschaert en Asscher naar de studio van het NPO Radio 1-programma Met het oog op morgen, waar wordt nagepraat over de dag. De presentatie wordt verzorgd door Max van Weezel.

Alles over Prinsjesdag op NOS.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Prinsjesdag? De redactie van NOS houdt via NOS.nl de laatste actualiteiten bij. Ook worden cijfers overzichtelijk weergegeven.

NPO 1 kijken via npo.nl
NPO 2 kijken via npo.nl

NPO Politiek kijken via npo.nl
NPO Radio 1 luisteren via npo.nl
Alles over Prinsjesdag op NOS.nl
De geschiedenis van Prinsjesdag