697207 carousel missed 1474297114

Op de derde dinsdag van september maakt de regering traditiegetrouw de plannen voor het komende jaar bekend. Prinsjesdag is live te volgen bij de NOS op NPO 1 en NPO 2.

Alles over Prinsjesdag op npo.nl/Prinsjesdag

Vanaf 12.30 uur zijn de rit naar de Ridderzaal, de troonrede en de balkonscène live te volgen op NPO 1 en op NPO Politiek en op NPO 2 met doventolk. Aansluitend overhandigt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, die afgelopen vrijdag in College Tour te gast was, de Miljoenennota aan de Kamer. Om 19.20 uur is op NPO 2 een samenvatting te zien. De hele dag houdt de NOS ook een liveblog bij.

Overal Prinsjesdag
Premier Rutte is dinsdagavond te gast bij EenVandaag om te praten over de plannen van het kabinet, de werkloosheid en de vluchtelingenproblematiek. Op NPO Radio 1 is Prinsjesdag live te volgen met een live uitzending vanuit Den Haag. Met het Oog op Morgen staat ook in het teken ervan, met Ard van der Steur en Klaas Dijkhoff als hoofdgasten.

Gelekte nota
De Miljoenennota is ook dit jaar uitgelekt. Minister Schultz zei zondag in WNL op Zondag dat de mensen die de geheime stukken lekken, strafrechtelijk vervolgd moeten worden. In de gelekte stukken staat onder andere de hoofdboodschap van het kabinet: dat Nederland terug is in de economische kopgroep van Europa, maar we nuchter moeten blijven. 

Koets in onderhoud
Dit jaar is het voorlopig voor het laatst dat koning Willem-Alexander in de Gouden Koets naar de Ridderzaal rijdt. De koets gaat voor een aantal jaar in onderhoud. Tegelijk maakt een ander oud voorwerp zijn herintrede: het originele koffertje uit 1947 van minister Lieftinck. Zo blijkt maar weer dat tradities rond Prinsjesdag komen en gaan

Prinsjesdag 2015, dinsdag 15 september, 12.30 uur, NOS, NPO 1
Prinsjesdag 2015 met gebarentolk, dinsdag 15 september, 12.30 uur, NOS, NPO 2
EenVandaag, dinsdag 15 september, 18.15 uur, AVROTROS, NPO 1
Prinsjesdag 2015, samenvatting, dinsdag 15 september, 19.20 uur, NOS, NPO 2
Prinsjesdag 2015, dinsdag 15 september, vanaf 12.00 uur, NOS, NPO Radio 1
Met het Oog op Morgen, dinsdag 15 september, 23.00 uur, NOS, NPO Radio 1


Blauw Bloed zoekt een outfit uit voor Máxima voor Prinsjesdag
Bekijk College Tour met Jeroen Dijsselbloem
Ga naar de liveblog van de NOS
Ga naar de site van EenVandaag
Ga naar de site van NPO Radio 1