Prinsengrachtconcert pgc 3 2014 creditsmichelschnater avrotros 2 carousel missed 1450280118

Zaterdag vindt in Amsterdam de 34ste editie van het Prinsengrachtconcert plaats. De solist is dit jaar Franse pianist Alexandre Tharaud. Het concert is live te volgen bij de AVROTROS op NPO 2, NPO Radio 4 en npo.nl.

Tijdens het Prinsengrachtconcert speelt Tharaud met enkele bevriende musici, waaronder zangeres Juliette, de Belgische klarinettist Ronald Van Spaendock en flamenco-zangers Alberto Garcia. Daarnaast treedt Tharaud op met het Nederlandse cello-talent Harriet Krijgh. De presentatie is in handen van Hans van den Boom.

Prinsengrachtconcert live op npo.nl
Op NPO 2 begint om 21.20 uur de uitzending, maar al vanaf 19.55 uur is via npo.nl/prinsengrachtconcert een livestream beschikbaar. In het voorprogramma speelt mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, vorig jaar nog de winnaar van de Grachtenfestivalprijs.

Alexandre Tharaud
Parijzenaar Alexandre Tharaud ging op z’n vijfde pianospelen en vanaf zijn zeventiende studeerde hij aan het Conservatorium van Parijs. Het duurde niet lang of hij won zijn eerste prijzen onder meer bij concoursen in Barcelona, Senigallia en München. Al snel speelde hij in de Verenigde Staten, Japan en in veel Europese landen. Bekijk hierboven het optreden van Tharaud tijdens het Edison Gala 2010.

Prinsengrachtconcert, zaterdag, 20.00 uur, AVROTROS, NPO Radio 4
Prinsengrachtconcert, zaterdag, 20.00 uur, AVROTROS, npo.nl/prinsengrachtconcert
Prinsengrachtconcert, zaterdag, 21.20 uur, AVROTROS, NPO 2


Ga naar de website van Prinsengrachtconcert
Meer Prinsengrachtconcert bij NPO Cultura
Vorige edities van het Prinsengrachtconcert
Beluister Prinsengrachtconcert NPO Radio 4
Livestream npo.nl/prinsengrachtconcert