Zaterdag staat de 33ste editie van het Prinsengrachtconcert op het programma. Het concert, met een optreden van onder andere Lisa Batiashvili, wordt 's avonds uitgezonden bij de AVRO op NPO 2.

De hoofdrol tijdens het Prinsengrachtconcert gaat dit jaar naar Lisa Batiashvili, de violiste die als soliste enkele stukken met haar echtgenoot, hoboïst François Leleux, speelt. Net als eerdere edities wordt is het concert ook deze jaargang op televisie te volgen. Presentator is Frits Sissing.

Lisa Batiashvili
Batiashvili (Georgië, 1979) speelt al vanaf haar tweede viool, aangemoedigd door haar muzikale ouders. Op zestienjarige leeftijd eindigde ze als tweede bij het Internationale Vioolconcours Jean Sibelius in Helsinki (Finland), als een van de jongste prijswinnaars ooit. Batiashvili soleerde bij gerenommeerde internationale orkesten zoals het New York Philharmonic, het Berliner Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

François Leleux
François Leleux (Frankrijk, 1971) is hoboïst en genoot al op zevenjarige leeftijd onderwijs aan het Conservatorium van Roubaix. Hij studeerde vanaf zijn veertiende hobo aan het Conservatorium van Parijs. Batiashvili en Leleux wonen met hun twee kinderen in Frankrijk.

Het Prinsengrachtconcert, zaterdag 23 augustus, 21.20 uur, AVRO, NPO 2


Ga naar de AVRO-website van het Prinsengrachtconcert
Vorige edities van het Prinsengrachtconcert terugkijken
NPO 2 kijken via npo.nl