Op Paleis Huis ten Bosch is op maandag 12 augustus prins Friso overleden. Volgens de RVD is de prins overleden aan complicaties die zijn opgetreden na een hersenbeschadiging die het gevolg was van zuurstoftekort bij zijn ski-ongeluk in Lech op 17 februari 2012.

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje Nassau, Jonkheer van Amsberg is 44 jaar geworden.

Ski-ongeluk
Na zijn ski-ongeluk werd prins Friso behandeld op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck. Begin maart werd de prins overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in Londen, de woonplaats van het prinselijk paar. In de medische bulletins werd vermeld dat Friso 'tekenen van zeer gering bewustzijn' vertoonde. In die toestand hebben zich verder geen veranderingen voorgedaan. Begin juli 2013 werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch.


Prinses Mabel
Koning Willem-Alexander en koningin Màxima komen in verband met het overlijden van Friso terug van hun vakantie in Griekenland. Prinses Mabel vierde zondag nog haar 45ste verjaardag aan het ziekbed van haar man.

Begrafenis

De begrafenis is op vrijdag 16 augustus in besloten kring in Lage Vuursche. Dat is in de gemeente Baarn.

NOS Liveblog: Prins Friso overleden
Achtergronden in Nieuwsuur
Knevel & Van den Brink
Koningshuisspecial
Gezond24: Dossier Johan Friso