Rutte carousel missed 1434015986

Normaal is hij de minister-president van Nederland, maar zaterdagochtend is Mark Rutte voor een keertje radiopresentator. De premier gaat twee uur lang op NPO Radio 4 het AVROTROS-programma Een goedemorgen met... presenteren.

Wat is de favoriete klassieke muziek van Rutte? Luisteraars van NPO Radio 4 krijgen zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur antwoord op die vraag. Dat is het moment dat gastpresentator Rutte het op de radiozender voor het zeggen heeft.

Lie vanuit de Tweede Kamerstudio
Het is niet de eerste keer dat Rutte op NPO Radio 4 aan de knoppen zit. In 2005, toen nog als staatssecretaris van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gaf hij  ruimschoots aandacht aan Vladimir Horowitz, Artur Rubinstein en Dinu Lipatti. Ook tango, opera en cellomuziek kwamen destijds aan bod. Zaterdagochtend kiest Rutte opnieuw de muziek.

Een goedemorgen met...
In het radioprogramma Een goedemorgen met... is elke zaterdagochtend een muzikaal portret van een prominente Nederlander te horen, live uitgezonden vanuit de Tweede Kamerstudio in Den Haag. In dat opzicht is het een thuiswedstrijd voor Rutte, die vanzelfsprekend regelmatig in de Tweede Kamer te vinden is en bovendien in zijn vrije tijd piano speelt.

Een goedemorgen met..., zaterdag 18 april, 10.00 uur, AVROTROS, NPO Radio 4


Live naar NPO Radio 4 luisteren via npo.nl
Ga naar de website van Een goedemorgen met...
Ga naar de website van NPO Radio 4