The honourable woman carousel missed 1434707648

Nessa Stein is groot voorstander van vrede in het Midden-Oosten, maar als de zakenvrouw haar vaders wapenhandel erft, wordt de situatie steeds ingewikkelder. Haar verhaal staat centraal in de politieke thrillerserie The Honourable Woman, vanaf maandagavond te volgen bij de VARA op NPO 2.

De makers van de fictieve serie The Honourable Woman laten er geen gras over groeien: het Israëlisch-Palestijns conflict kent verschillende kanten. Hoe valt het starten van idealistische vredesprojecten te rijmen met de handel in wapens?

Eerste aflevering The Honourable Woman
Nessa start een idealistisch project om de Westelijke Jordaanoever van breedband internet te voorzien. Door de Palestijnen te helpen om zich te ontwikkelen, kan de vrede in het Midden-Oosten worden bevorderd. 'Terreur floreert in armoede, het sterft uit in welvaart', stelt Nessa Stein in een van haar speeches. Maar dan komt de zakenvrouw plots terecht in een politiek kat-en-muisspel, nadat een Palestijnse zakenman die nauwe banden had met haar familie wordt vermoord.

Maggie Gyllenhaal in de hoofdrol
Nessa wordt gespeeld door actrice Maggie Gyllenhaal, die voor haar rol een Golden Globe binnenhaalde. Andere rollen weggelegd voor Stephen Rea (Hugh Hayden-Hoyle), Lindsay Duncan (Anjelica Hayden-Hoyle), Janet McTeer (Julia Walsh), Andrew Buchan (Ephra Stein), Katherine Parkinson (Rachel Stein), Lubna Azbal (Atika Halibi).

The Honourable Woman, maandag 1 juni, 23.00 uur, VARA, NPO 2


Lees meer over The Honourable Woman
Alles van The Honourable Woman op npo.nl