Lodewijk asscher college tour carousel missed 1497875224

De afgelopen jaren waren verschillende politici te gast bij Twan Huijs' College Tour. Met de verkiezingen van woensdag in het vizier is het een mooi moment om een of meerdere afleveringen met voormalige en huidige politieke leiders terug te kijken.

In College Tour stellen journalist Huijs en studenten vragen aan bekende gasten uit Nederland en het buitenland. Hoe waren ze als student? Hoe gaat het nu met ze? En welk advies geven ze aan de studenten van nu?

Politici en oud-politici door de jaren heen
Afgelopen vrijdag kreeg Huijs bezoek van vice-premier Lodewijk Asscher, die in de uitzending Mark Rutte imiteerde. De premier zelf was ook te gast, namelijk in 2011. Ook collega-politicus Diederik Samsom en oud-politici Hans Wiegel, Dries van Agt, Jan Peter Balkenende en Gerrit Bos zaten al eens in de collegebanken van College Tour. Kijk de uitzendingen met politici terug via npo.nl:

Provinciale Statenverkiezingen bij de NPO
Op woensdag 18 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. En ook al draait het daarbij om de provincies, lijkt het erop dat de verkiezingen ook invloed zullen hebben op de landelijke politiek. De gekozen Statenleden kiezen immers de Eerste Kamer.

College Tour, elke vrijdag om 20.30 uur, NTR, NPO 3


Alles van College Tour op npo.nl
Ga naar de special over de Provinciale Statenverkiezingen