Podium witteman paul witteman carousel missed 1449833366

Een podium geven aan jong talent en topmusici, dat is wat Paul Witteman gaat doen in het nieuwe NTR-programma Podium Witteman. Het wekelijkse muziekprogramma staat vooral in het teken van klassieke muziek, maar ook genres als pop en jazz komen aan bod.

NTR Podium heet voortaan Podium Witteman. In De Wereld Draait Door kwam presentator Paul Witteman alvast vertellen over zijn nieuwe programma.

Eerste aflevering Podium Witeman
Paul Witteman ontvang pianist-componist Jan Willem Rozenboom, het muzikale brein achter de liedjes van Guus Meeuwis. Meeuwis zelf is ook van de partij. Verder schuiven Componist des Vaderlands Willem Jeths, NRC-muziekredacteur Mischa Spel en dirigente Libia Hernández aan tafel. In het kader van Blue Monday, 'de meest deprimerende dag van het jaar', wordt alvast een muziekstuk gecomponeerd.

Wekelijkse rubriek Shuffle
Eén van de onderdelen in het programma Podium Witteman dat wekelijks terugkomt, heet Shuffle. Hierin gaat huispianist en cabaretier Mike Boddé samen met een ensemble op avontuur door vierhonderd jaar muziekgeschiedenis.

Podium Witteman, zondag 18 januari, 17.10 uur, NTR, NPO 2


Ga naar de website van Podium Witteman
Kijk Paul Witteman in DWDD terug
Podium op NPO Radio 4