Bij de KRO gaat zondag seizoen 3 van de internationaal bekroonde misdaadserie Penoza van start. Naast bekende hoofdrollen voor o.a. Monic Hendrickx, Marcel Musters, Eric Corton, Raymond Thiry en Loek Peters verschijnen ook in Penoza III weer een aantal nieuwe personages ten tonele.

Zo kruipt Peter Blok in de huid van vastgoedmagnaat Van Zon, die een grote rol gaat spelen in het leven van Carmen (Monic Hendrickx). Gijs Naber leren we aan het begin van dit seizoen kennen als Storm, een werknemer van Carmen, maar al snel leren we ook een andere kant van hem kennen.

Goedlopend imperium

Carmen staat aan het hoofd van een goedlopend imperium en begint er al van te dromen zich terug te kunnen trekken. Met het verdiende geld hoopt ze een sprong naar de ’bovenwereld’ te maken. Maar als er een runner wordt onderschept en een concurrent zich op haar markt begeeft, zit er niets anders op de touwtjes weer strak in handen te nemen.

Succesvol drama
De eerste Penoza-serie, die in het najaar van 2010 is uitgezonden, werd met veel enthousiasme en lof ontvangen door zowel kijker als critici. Naast diverse nominaties voor o.a. het scenario en een Beeld en Geluid Award voor hoofdrolspeelster Monic Hendrickx, is de serie inmiddels ook in het buitenland een feit.

Penoza III, vanaf 29 september elke zondag om 20.25 uur bij de KRO op Nederland 3.