Zandtovenaar carousel missed 1492179381

Zandtovenaar Gert van der Vijver brengt op eerste paasdag op NPO 3 het verhaal van Jezus' opstanding weer tot leven met indrukwekkende zandtekeningen. Diverse Nederlandse artiesten zorgen voor de muzikale omlijsting.

Met Pasen zendt RKK op NPO Zapp én NPO 1 een moderne vertelling van het paasverhaal uit, getekend door de befaamde Zandtovenaar Gert van der Vijver. Hij strooit, gooit en schuift met zand en zo ontstaat het verhaal over het lijden en de opstanding van Jezus. Bekende artiesten als Charly Luske, Jim Bakkum, Aliyah Kolf, Adlicious en Hind vertolken een muzikale rol in dit eeuwenoude verhaal.


Paasverhaal
Pasen met de Zandtovenaar brengt het verhaal over het lijden en de opstanding van Jezus aan de hand van verschillende muziekgenres (zowel popnummers als traditionele paasmuziek) en de mooiste zandtekeningen. De deelnemende artiesten zingen het verhaal vanuit de hoofdpersonen. Charly Luske als Jezus, Jim Bakkum als Judas én Hind als moeder Maria.
 
Zandkunstenaar
Gert van der Vijver is vooral bekend van (internationale) programma’s als de Zandtovenaar en Sprookjes van Klaas Vaak. Ook schitterde hij in de videoclip van Marco Borsato ‘Dichtbij’ en was hij de slotact in Borsato’s stadionconcerten. Zandtovenaar Gert van der Vijver: ‘Het verhaal van Pasen is een verhaal van vriendschap, verraad en vergeving. Het verhaal ligt me zeer na aan het hart. Juist met dit programma willen we laten zien, dat Jezus’ liefde tot het uiterste ging. En we hebben een schitterende cast die het paasverhaal op unieke wijze voor een breed publiek tot leven wekt.’

Pasen met de Zandtovenaar, eerste paasdag 5 april, 16.50 uur, NPO Zapp / NPO 3


Bekijk ook: God is in het zand
Bekijk ook: De kruisiging van Jezus uitgebeeld door zandtovenaar
The Passion: Pasen van en voor iedereen

Beam: Wat betekent Pasen?
Pasen: De ontdekking van nieuw leven
Een kijkje in de hemel met Pasen
Van Pesach naar Pasen
Pasen: nooit meer bang voor de dood
Radio 5: Uitzien naar Jezus wederkomst
Verwacht ook jij Jezus terug?
Alles over Goede Vrijdag en Pasen in onze special