Vara pauw 120814 047 edit carousel missed 1465482336

Het ontslag van Ivo Opstelten en Fred Teeven is nog maar net achter de rug en de partijleiders gaan woensdagavond alweer met elkaar in debat. Deze keer niet in de Tweede Kamer in Den Haag, maar in de studio van het VARA-programma Pauw.

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 18 maart staan, onder leiding van presentator Jeroen Pauw, de politieke leiders van VVD, CDA, PvdA, SP, D66 en PVV tegenover elkaar.

Wilders nu wel van de partij
Mark Rutte (VVD), Sybrand Buma (CDA), Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Alexander Pechtold (D66) en Geert Wilders (PVV) zijn de politici die met elkaar in debat gaan. Laatstgenoemde moest het RTL-debat van afgelopen donderdag vanwege ziekte aan zich voorbij laten gaan, maar is er nu dus wel bij.

De peilingen
Als de peilingen gelijk hebben, dan gaan VVD, PVV en D66 samen aan kop. Uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel blijkt dat het recente ontslag van Opstelten en Teeven weinig invloed heeft op het stemgedrag van kiezers. Het debat op Pauw duurt zeventig minuten en hierdoor begint het eerstvolgende NOS Journaal om 0.15 uur.

Verkiezingsdebat Pauw, woensdag 11 maart, 23.00 uur, VARA, NPO 1


Ga naar de website van Pauw
Achter de schermen bij de voorbereiding
Alles van Pauw op npo.nl
Alles over de Provinciale Statenverkiezingen op npo.nl