Marlou carousel missed 1496162876

Met een feestelijke ceremonie zijn de Paralympische Spelen afgesloten. De NOS doet woensdag op NPO 2 verslag van de huldiging in Den Haag.

De Paralympische Spelen in Rio de Janeiro zijn officieel gesloten. Met een kleurrijke en feestelijke ceremonie in het beroemde voetbalstadion Maracanã nam de stad afscheid van een lange Braziliaanse sportzomer. Met 62 medailles, waarvan 17 gouden, behoren de Paralympische Spelen voor de Nederlandse sporters tot de meest succesvolle ooit.

Blade Babe
Sprintster Marlou ‘the Blade Babe’ van Rhijn in het slotweekend haar felbegeerde gouden medaille op de 100 meter sprint in de wacht gesleept. In de T44-klasse bleef ze de Duitse Irmgard Bensusan en Nyoshia Cain uit Trinidad & Tobago net voor. Het is voor Van Rhijn de tweede gouden medaille van deze Spelen na haar gouden plak op de 200 meter. Vier jaar geleden veroverde ze in Londen zilver op de 100 meter en goud op de 200 meter.  De NOS maakte een boeiende documentaire over de 'blade babe'. Bekijk deze docu nu online.

Huldiging
Woensdag worden de paralympische medaillewinnaars gehuldigd in de Grote Kerk in Den Haag. De NOS doet ook hiervan live verslag vanaf 13.25 uur op NPO 2.

Paralympische Spelen: de huldiging, woensdag 21 september, 13.25 uur, NOS, NPO 2


Ga naar nos.nl voor meer informatie over de Paralympische Spelen