Cornald Maas ontvangt ook dit jaar weer uiteenlopende gasten in Opium op Oerol, dat live wordt uitgezonden vanaf theater- en muziekfestival Oerol op Terschelling.

WK-alternatief
Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juni is het kunst- en cultuurprogramma van de AVRO een dagelijks alternatief voor het WK Voetbal om 19.25 uur op Nederland 2. Presentatrice Anita Witzier is op maandag 16 juni de eerste ‘walgast’ in Opium op Oerol. Actrice Monic Hendrickx (dinsdag 17 juni), mezzosopraan Tania Kross (woensdag 18 juni), olympisch schaatskampioen Mark Tuitert (donderdag 19 juni) en Journaal-anchor Annechien Steenhuizen (vrijdag 20 juni) maken ook de oversteek naar Terschelling.Kunstprojecten
Deze ‘walgasten’ bezoeken voor Opium op Oerol een theater- of muziekvoorstelling en vertellen hierover bij Cornald aan tafel. Verder komen makers van Oerol-producties aan het woord en is er aandacht voor speciale kunstprojecten die een verbinding leggen met het landschap op het eiland. Daarnaast laat fotograaf Hans Aarsman elke dag zijn kijk op Oerol zien, gevangen in één of meer bijzondere foto. Bovendien is er in Opium op Oerol dagelijks live-muziek, onder meer van rapper Typhoon, singer-songwriter Douwe Bob en Tim Knol met z’n nieuwe band The Miseries.

Opium op Oerol, 16 t/m 20 juni om 19.25 uur bij de AVRO op Nederland 2.