Vrijdag is het eindelijk zover; de Olympische Winterspelen in Sotsji gaan officieel van start. De openingsceremonie is live te volgen bij de NOS op Nederland 1 en Radio 1.

------------------------------- Kijk live naar Nederland 1 op npo.nl -------------------------------

Van 7 tot en met 23 februari vinden de Olympische Winterspelen plaats. Zaterdag komen schaatsers Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Jan Blokhuijsen al in actie op de 5.000 meter voor mannen, maar eerst worden vrijdag de Spelen geopend. De ceremonie wordt rechtstreeks uitgezonden de NOS, de Official Olympic Broadcaster.

Nederland 1 en Radio 1
De NOS doet op Nederland 1 en Radio 1 verslag van de openingsceremonie in Sotsji. Op televisie wordt het commentaar verzorgd door Jan Roelfs en Hans van Zetten, op de radio houdt commentator Gio Lippens de luisteraar op de hoogte.

Studio Sportwinter
Vrijdag is ook de start van het dagelijkse avondprogramma Studio Sportwinter van de NOS. In het praatprogramma bespreekt presentator Henry Schut samen met oud-schaatser Erben Wennemars de dag. Ook bij deze Spelen komen met name de hoofdrolspelers, onder andere de sporters zelf, aan tafel. Olympisch kampioenen Epke Zonderland en Marianne Vos, de in Rusland woonachtige mediamagnaat Derk Sauer en Erica Terpstra hebben hun komst al toegezegd. De uitzending is vanuit een eigen studio vlak naast het Holland House in Sotsji en begint om 20.25 uur.

Openingsceremonie Olympische Spelen, vrijdag 7 februari, 16.45 uur, Nederland 1
RadiOlympia, vrijdag 7 februari, 16.45 uur, Radio 1
Studio Sportwinter, vrijdag 7 februari, 20.25 uur, Nederland 1


Live naar Nederland 1 kijken
Live naar Radio 1 luisteren
Sotsji gerelateerde programma's terugkijken
Programmawijzigingen Nederland 1 komende weken
Het laatste sportnieuws op NOS.nl