Hoe is het leven van fundamentalistische gelovigen? In Import: Holy Wars volgt documentairemaker Stephen Marshall een Christelijke zendeling en een Ier die zich tot de Islam bekeerde.

Voor sommige mensen betekenen de aanvallen van 11 september het begin van een oorlog tussen de islam en de christelijke wereld. Dat verklaarde terroristenleider Osama Bin Laden namelijk vrij kort na de aanslagen. Religieuze extremisten konden zich vinden in deze uitspraak, want een definitieve botsing tussen goed en kwaad wordt voorspeld in de Bijbel en de Koran. De vijand

Maar wie is goed en wie is kwaad? In de ogen van fundamentalistische moslims zijn christenen de boosdoeners, terwijl dit voor radicale christenen juist andersom geldt. In de documentaire Holy Wars volg je twee extreem gelovige mensen drie jaar lang tijdens hun ‘oorlog’.

Aaron Taylor is een Amerikaanse Evangelische Christelijke zendeling die moslims als zijn vijanden beschouwt. Hij reist daarom naar Pakistan en probeert daar om moslims te bekeren tot het christendom. De Ier Hkalid Kelly heeft zich bekeerd tot de islam, woont in Londen en heeft zich een wereldwijde Jihad tegen het Westen als doel gesteld. In Import zie je hoe de twee mannen de wereld rondreizen om hun versie van de waarheid te verkondigen. Ook is het erg interessant om te zien wat er gebeurt als de twee kemphanen elkaar op verzoek van de documentairemaker ontmoeten.

Import: Holy Wars, donderdag om 0.25 uur op Nederland 2