Onze man in teheran carousel missed 1463668736

De VPRO-serie Onze man in Teheran, in januari en februari van dit jaar uitgezonden op NPO 2, heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. Dat is woensdag bekend geworden in Hilversum. De Zilveren Reissmicrofoon gaat naar Pieter van der Wielen van het NPO Radio 1-programma Nooit Meer Slapen, eveneens van de VPRO.

Het duurde vijf jaar voordat correspondent Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven toestemming van de autoriteiten in Iran kregen om de serie Onze man in Teheran te maken, maar het resultaat mag er zijn. Journalist Erdbrink laat in de vierdelige serie Iran op boeiende wijze door zijn ogen zien. 'Niets is wat het lijkt en alles zal verbazen', zo werd de serie al eens samengevat.

De Zilveren Nipkowschijf
De Zilveren Nipkowschijf is een televisieprijs die wordt uitgereikt door televisierecensenten van dagbladen en tijdschriften. Naast Onze man in Teheran waren ook de NPO 2-serie Hollands Hoop (VARA, VPRO en NTR) en het NPO Zapp-programma Het Sinterklaasjournaal (NTR) genomineerd. Vorig ging de AVRO-serie Ramses met de Zilveren Nipkowschijf aan de haal. De serie wordt momenteel herhaald op NPO 2.

De Zilveren Reissmicrofoon
Van der Wielen, presentator van Nooit Meer Slapen, heeft de Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. De prijs is vernoemd naar Eugen Reiss, die in 1924 de microfoon zo verbeterde de radiomicrofoon in gebruik werd genomen. Tot slot heeft het VPRO-programma Zondag met Lubach (NPO 3) een eervolle vermelding gekregen.


Onze man in Teheran terugkijken via npo.nl
Het Sinterklaasjournaal terugkijken via npo.nl
Hollands Hoop terugkijken via NPO Plus
Ga naar de website van Nooit Meer Slapen
Zondag met Lubach terugkijken via npo.nl