20141102 101038 0  carousel missed 1497958453

De reisserie Onze man in Teheran heeft donderdag bij de uitreiking van de Tegels de prijs voor beste achtergrondproductie en de publieksprijs gewonnen. Ook Nieuwsuur-journalist Bas Haan won een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs in Nederland.

In Onze man in Teheran (VPRO) laat correspondent Thomas Erdbrink samen met regisseur Roel van Broekhoven een Iran zien dat in nieuwsberichten zelden aan bod komt. 'We hebben niets voorbereid. Wij zijn er gewoon heen gegaan. Het is een ontzettend lastig land', zei Van Broekhoven donderdagavond na de uitreiking. Het duurde vijf jaar voordat het tweetal überhaupt van de Iraanse autoriteiten toestemming kreeg om aan de documentaireserie te beginnen.

Bekijk de hele serie Onze man in Teheran

Ook Tegel voor Nieuwsuur
Journalist Bas Haan van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur (NOS en NTR) kreeg de Tegel in de categorie Onderzoek voor zijn verhalen over de Teevendeal. Naar aanleiding van Haans onthullingen traden minister Opstelten en staatssecretaris Teeven af. In de categorie waren behalve de berichtgeving van Haan over de Teevendeal ook de productie van Zembla (VARA) over calamiteiten in het ziekenhuis genomineerd.

De Tegels
De Tegels, ook wel de belangrijkste journalistieke prijzen in Nederland genoemd, worden jaarlijks uitgereikt aan media en journalisten. De prijzen werden dit jaar voor het tiende jaar op rij uitgereikt. Bekijk de nominaties en winnaars.


Bekijk meer reisdocumentaires
Bekijk alles van Nieuwsuur
Bekijk alles van Zembla