Een laagbegaafd meisje dat na het overlijden van haar moeder steun vindt bij Céline Dion. Lieve Céline is een ontwapende film naar het gelijknamige boek van Hanna Bervoets.Brooke is een laagbegaafd meisje dat samen met haar moeder en oudere zus opgroeit in het volkse Amsterdam Noord. Na het plotseling overlijden van haar moeder, vindt ze steun bij Céline Dion en is al snel haar grootste fan. Als het leven van Brooke wederom een dramatische wending neemt, wil ze nog maar één ding, haar grote idool Celine Dion ontmoeten.

Céline Dion wordt voor Brooke een anker. Ze krijgt een baan bij een sociale werkplaats, verdient geld en opent een spaarrekening. Dit allemaal met als doel een reis naar Las Vegas om een concert van Céline Dion te bezoeken.

Mooi en levensecht
Actrice Esmee van Kampen over de film: “Het script is net zo goed als het boek: mooi en levensecht. Het had zo kunnen gebeuren. Brooke snapt dingen niet en praat in zichzelf, maar tegelijk is ze heel open en eerlijk, ontwapenend. Je gaat vanzelf van haar houden.”

Telefilm Lieve Céline, zaterdag 6 april, 20.20 uur, Nederland 2