Wild japan carousel missed 1496134780

Op het meest ongerepte eiland van Japan schuimen reusachtige bruine beren de kust af op zoek naar verse zalm. Geniet van het slotstuk van Wild Japan op NPO 1.

Hokkaido is het noordelijkste, meest ongerepte en onherbergzame eiland van Japan, een gebied dat nog het minst lijkt op het conventionele beeld dat we hebben van dit land. De wisseling van de jaargetijden verloopt hier extremer dan waar ook, van ijzige Siberische winters tot zwoele mediterrane zomers, als onder het smeltende ijs een onherkenbaar veranderd landschap tevoorschijn komt.

Op de proef gesteld
Alleen de sterkste en vindingrijkste dieren kunnen zich in het veranderlijke landschap van Hokkaido handhaven en zelfs gedijen. Reusachtige bruine beren schuimen de kust af op zoek naar zalm, terwijl sikaherten op een door de wind geteisterd schiereiland om de heerschappij strijden. Ondertussen voeren zeldzame Chinese kraanvogels in de besneeuwde velden hun sierlijke dans op. De heftige wisseling van de jaargetijden stelt ook de menselijke bewoners van Hokkaido op de proef

Wild Japan, woensdag 30 maart, 20.35 uur, EO, NPO 1


Meer over Wild Japan op npo.nl
Geniet van meer mooie natuurprogramma's in onze special