We zijn er bijna griekenland 3 carousel missed 1468851072

De karavaan van Omroep MAX vertrekt maandag op NPO 1 naar Griekenland. 43 toeristen reizen in het programma We zijn er Bijna! samen van Oostenrijk naar Athene.

In zes weken leggen de kampeerders bijna vijfduizend kilometer af. Ze ontmoeten elkaar in het Oostenrijkse Kramsach en trekken langs allerlei hoogtepunten richting het Griekse vasteland. Onder leiding van twee echtparen en met commentaar Martine van Os gaan de 43 Nederlanders op avontuur.

De begeleiders At en Greet
At en Greet zijn de begeleiders. Ze zijn een aantal dagen van te voren al ter plaatse, zodat de aankomst van hun reisgenoten soepel zal verlopen. Henk en Hermien moeten ervoor zorgen dat alle technische ongemakken verholpen worden. Henk is zijn hele leven wegenwachter geweest en net gestopt met werken.

De Olympische Spelen maar dan anders
De reis gaat langs hoogtepunten zoals de Akropolis en de Meteora-kloosters. Zo komen de kampeerders op de Peloponnese, waar ze Olympia bezoeken. Daar werden de eerste Olympische Spelen gehouden, al waren de spelregels wel wat anders. 'Het enige wat niet was toegestaan, was iemands ogen uitsteken', aldus de gids.

We zijn er Bijna!, maandag 20 juli, 21.25 uur, Omroep MAX, NPO 1


Bekijk het vorige seizoen van We zijn er Bijna!