Met acht keer goud, zeven keer zilver en negen keer brons waren het de beste Olympische Winterspelen ooit voor Nederland. De Oranje-equipe wordt maandag in Assen onthaald en de huldiging is live te zien bij de NOS op Nederland 1.

Zondagavond werden de Olympische Winterspelen in Sotsji afgesloten met de sluitingsceremonie. Voor Nederland, dat in de medaillespiegel als vijfde eindigde net onder de Verenigde Staten en boven Duitsland, was Bob de Jong de vlaggendrager. De olympische wintersporters reizen maandag naar Assen, waar ze rond 18.30 uur worden gehuldigd.

Assen
Maandag is de Drentse hoofdstad Assen het toneel van de feestelijkheden. Aan de kop van de Vaart is een groot podium gebouwd, waar in totaal 41 sporters en hun begeleiders om 18.30 uur zullen arriveren. Onder andere Sven Kramer, Jorien ter Mors, Stefan Groothuis, Michel Mulder, Ireen Wüst, Margot Boer en Sjinkie Knegt nemen vol trots hun medailles mee.

Den Haag
Dinsdag vindt de landelijke huldiging van de sporters plaats in Den Haag, live te te volgen op Nederland 1 en Radio 1. De zestien olympische medaillewinnaars worden in de Ridderzaal ontvangen door koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Mark Rutte. Het drietal was ook van de partij in Sotsji. Ook minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers, NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en chef de mission Maurits Hendriks houden toespraken.Huldiging in Assen, maandag 24 februari, vanaf 18.30 uur, Nederland 1
Huldiging in de Ridderzaal, dinsdag 25 februari, vanaf 13.20 uur, Nederland 1

Alles over de Olympische Winterspelen