Henk hagoort.liggend carousel missed 1466681405

De NPO gaat meer aan de weg timmeren met HbbTV, de techniek die interactie bij televisieprogramma’s via de rode knop op de afstandsbediening mogelijk maakt. Dit kondigde NPO-bestuursvoorzitter Henk Hagoort donderdag aan op het Mediapark Jaarcongres in Hilversum.

Met HbbTV kunnen kijkers informatie opvragen, meepraten of meespelen met programma’s. 'We willen de traditionele televisie-ervaring verrijken met alle mooie extra’s die de omroepen online aanbieden', aldus Henk Hagoort.

Ervaringen met HbbTV
Bij diverse programma’s zijn al goede ervaringen opgedaan met interactieve toepassingen. Zo kon je laatst meespelen met de Nationale Natuurquiz. Daarnaast wordt het mogelijk via de rode knop te navigeren naar verdiepende programma’s of extra materiaal op andere NPO-kanalen of -platforms. 'We kunnen daarbij nu ook inspelen op het kijkgedrag en de persoonlijke voorkeuren van de kijker', zei Hagoort op het Mediapark Jaarcongres.

Speciaal icoon voor interactieve extra's
Tegen het einde van het jaar gaat de NPO meer bekendheid geven aan HbbTV. Hagoort onthulde tijdens het congres een speciaal icoon om kijkers te attenderen op de interactieve extra’s bij programma’s. Dit icoon is ontwikkeld in een samenwerkingsverband van NPO, SBS en RTL. Voor geïnteresseerden in interactieve televisie is afgelopen donderdag al de website drukoprood.nl online gegaan.


04 HbbTV icoon (2)
het speciale icoon