Schaatsen shorttrack sjinkie knegt carousel missed 1461673565

Het Russische Moskou is zaterdag en zondag de plek waar het WK shorttrack plaatsvindt. Voor Nederlander Sjinkie Knegt is het dit weekend het moment van de waarheid. Behaalt hij na zijn Europese titel ook op het wereldkampioenschap de hoogste podiumplek?

Vorige week deed de NOS nog uitgebreid verslag van het WK Schaatsen in Calgary. Dit weekend volgt de omroep de Nederlandse shorttrackequipe op de voet, live te zien in Studio Sport op NPO 1. De presentatie is in handen van Jeroen Stomphorst en de analyse komt van Cees Juffermans en Sanne van Kerkhof.

Prolongatie van de wereldtitel
Grote favoriet bij de mannen is Sjinkie Knegt, die onlangs op het EK in Dordrecht met de gouden medaille aan de haal ging. Datzelfde geldt voor de relayploeg. Daarnaast komen op het WK shorttrack, het belangrijkste toernooi van het jaar, ook de Nederlanders Freek van der Wart, Daan Breeuwsma, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof en Rianne de Vries in actie.

Op weg naar de superfinale
Zowel bij de mannen als de vrouwen behalen de shorttrackers punten op de afstanden 500 meter, 1.000 meter en 1.500 meter. De beste acht rijders uit het klassement rijden een vierde afstand, namelijk de superfinale over 3.000 meter. Behalve op NPO 1 wordt ook in Langs de Lijn op NPO Radio 1 verslag gedaan.

WK Shorttrack, zaterdag 14 maart, 12.55 uur tot 17.50 uur, NOS, NPO 1
WK Shorttrack, zondag 15 maart, 13.10 uur tot 17.55 uur, NOS, NPO 1

Langs de Lijn, zaterdag- en zondagmiddag, NOS, NPO 1 Radio 1


Bekijk het programma van het WK Shorttrack
Live naar NPO 1 kijken via npo.nl
Live naar NPO Radio 1 luisteren via npo.nl