Noordzuid carousel missed 1425562226

Niets is wat het lijkt in de nieuwe politieserie Noord Zuid. Een raadselachtige moordzaak loopt als rode draad door de serie die vanaf vrijdag 2 januari te zien bij de KRO op NPO 1.

Dana van Randwijck verhuist na de scheiding samen met haar dochter van Amsterdam-Zuid naar Amsterdam-Noord. Ze probeert haar leven weer op te pakken, maar dat is niet gemakkelijk met haar baan als teamleider van het rechercheteam.


Noord Zuid op NPO 1

In Noord Zuid komen verschillende actuele zaken voorbij. De buren van Dana zijn ervan overtuigd dat er een pedofiel in de buurt woont en de situatie loopt uit de hand. Ook een juwelier die na de zoveelste inbraak de overvaller doodslaat doet je misschien denken aan het juweliersechtpaar uit Deurne. Tot slot krijgt het rechercheteam te maken met een Syrië-ganger.

Eerste aflevering

Hangend aan een bouwkraan boven het IJ, wordt het lichaam van de achttienjarige Elsie uit Amsterdam-Noord gevonden. In de kraan zit haar vriendje, die zichzelf door het hoofd heeft geschoten. 'Het spijt me' staat op een briefje dat hij heeft achtergelaten. Het lijkt erop dat hij zijn vriendin om het leven heeft gebracht en daarna zelfmoord heeft gepleegd. Maar is dat wel zo?

Noord Zuid, vanaf vrijdag 2 januari, 20.30 uur, KRO, NPO 1