Anp 28085561 carousel missed 1437133030

Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma volgde de afgelopen maanden verschillende MH17-nabestaanden tijdens hun rouwproces. Ook reisde Nieuwsuur met een nabestaande naar de rampplek in Oost-Oekraïne. De reportage is dinsdag te zien bij de NOS en NTR op NPO 2.

Op 17 juli vorig jaar was MH17 onderweg van Amsterdam naar Maleisië, maar boven Oost-Oekraïne sloeg het noodlot toe. Het vliegtuig met 293 mensen aan boord stortte neer en alle passagiers kwamen om het leven, onder wie 193 Nederlanders. Nu, bijna een jaar later, zie je in Nieuwsuur een een indringende reportage met verhalen die nog niet eerder in de publiciteit zijn geweest.

'Daar ga ik'
Gary Slok (15) uit Maassluis is één van de twee slachtoffers die nog niet geïdentificeerd zijn. Hij ging op vakantie met zijn moeder Petra van Langeveld. Haar lichaam wordt kort na de ramp gevonden, maar van Gary is geen enkel spoor. 'Waarschijnlijk hebben ze niet bij elkaar gezeten op dat moment', denkt zijn vader Jan. Hij toont de laatste conversatie met zijn zoon op zijn mobieltje. 'We gaan er zo vandoor: boarden', schrijft Gary. Zijn laatste woorden waren: 'Daar ga ik.'

Nieuwsuur elke dag op NPO 2
Het programma Nieuwsuur van de NOS en NTR geeft dagelijks duiding aan het nieuws van de dag. De komende dagen zal er ook veel aandacht zijn voor de eurocrisis.

Nieuwsuur: MH17-special, dinsdag 7 juli, 22.00 uur, NOS en NTR, NPO 2


Ga naar de website van Nieuwsuur
Alles van Nieuwsuur op npo.nl