Grensland afl 1 jellemetdrie crop carousel missed 1497959417

De nieuwe zondagavond op NPO 2 zit vol vertrouwde en nieuwe programma's. Op deze pagina vind je een overzicht.

Bijzondere muziek (Podium Witteman), grensverleggende journalistiek (Grensland), politieke kwesties (De strijd van Kok), maatschappelijke misstanden (De Monitor) en eigentijdse levensbeschouwing (De Kist); de nieuwe zondagavond op NPO 2 biedt voor elk wat wils.

Podium Witteman, zondag 6 september, 18.10 uur, NTR, NPO 2
Samen met huispianist en cabaretier Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie ontvangt Paul Witteman weer diverse gasten met bijzondere verhalen. In de eerste aflevering komen sopraan Tania Kross, Sibeliusliefhebber Mart Smeets en meesterpianist Alexander Gavrylyuk op bezoek.

Grensland, zondag 6 september, 20.15 uur, VPRO, NPO 2
Na zijn avonturen rond Sotsji, Moermansk en Magadan, reist Ruslandkenner Jelle Brandt Corstius dit najaar in Grensland door de voormalige Sovjetrepublieken om licht te werpen hoe de situatie er nu is. Hoe zien de buren elkaar? Volgens Poetin zijn de landen historisch gezien Russisch. Waar ligt de grens? Wie heeft gelijk?

Andere Tijden Special: De strijd van Kok, 21.00 uur, NPO 2
Van de val van Srebrenica tot de moord op Pim Fortuyn. Als geen andere premier kreeg Wim Kok te maken met explosieve dossiers. Reden genoeg voor Andere Tijden om hiervan een politieke tweeluik te maken. De oud-premier en vele betrokkenen spreken openhartig over zijn regeerperiode.

De Monitor, zondag 6 september, 22.35 uur, KRO-NCRV, NPO 2
Ook in het nieuwe seizoen stelt De Monitor weer maatschappelijke misstanden en schrijnende kwesties aan de kaak. De eerste aflevering gaat over dokters die onder druk van zorgverzekeraars zorgdossiers vrijgeven.

De Kist, zondag 6 september, 23.35 uur, EO, NPO 2
Jeroen van Koningsbrugge is de eerste gast in een nieuw seizoen van De Kist. De humor waarmee Jeroen beroemd geworden is, heeft hij ontwikkeld in een tijd dat hij het thuis niet makkelijk had. Hij spreekt vol lof over zijn oma, die hem leerde zijn eigen leed te relativeren.


Alles van Podium Witteman op npo.nl
Alles van Andere Tijden op npo.nl
Alles van De Monitor op npo.nl
Alles van De Kist op npo.nl