Zaterdag starten twee nieuwe series bij de NPO. Eerst wordt op Nederland 2 Ramses uitgezonden, daarna schakel je naar Nederland 1 voor Heer & Meester.

Op zaterdagavond staan naast nieuwe programma's als 50 jaar Van Duin, Fotostudio De Jong en Whatever Forever ook twee nieuwe series in de gids: Ramses en Heer & Meester. Eerstgenoemde dramaserie begint om 20.20 uur op Nederland 2. Aansluitend gaat om 21.30 uur de detectiveserie Heer & Meester van start.


Nieuw op 2: Ramses
In Ramses het verhaal over het uitzonderlijke en meeslepende leven van de jonge Ramses Shaffy in de jaren zestig tot het einde van de jaren zeventig. Het zijn de jaren dat Shaffy uitgroeit tot de lieveling van het Nederlandse toneel. De vierdelige dramaserie vertelt over de mens die Ramses was en de invloed die hij op anderen had. De regie is in handen van Michiel van Erp, die samen met Marnie Blok ook verantwoordelijk is voor het script.

Nieuw op 1: Heer & Meester
Valentijn Rixtus Bentinck, gespeeld door Daan Schuurmans, is een charismatische man wiens levens wordt beïnvloed door zijn onbekende verleden. Twee dagen na zijn geboorte is hij te vondeling gelegd bij een katholiek internaat in het zuiden van land. In de loop der jaren wordt hij steeds meer onafhankelijk en is zijn motto 'Elke dag is Valentijnsdag!', maar ondanks zijn avonturen blijft zijn afkomst aan hem knagen. Hij vindt in Officier van Justitie Suze, gespeeld door Sytske van der Ster, een ideale weg naar informatie.


Ramses, vanaf zaterdag 11 januari, 20.20 uur, Nederland 2
Heer & Meester, vanaf zaterdag 11 januari, 21.30 uur, Nederland 1

Meer over Ramses
Meer over Heer & Meester