Npo nieuweseries mip carousel missed 1496135991

Goed nieuws voor liefhebbers van buitenlandse series, want de NPO heeft op de MIP-televisiebeurs in Cannes de uitzendrechten van een aantal nieuwe titels weten te bemachtigen.

Zo kan je ‘binnenkort’ op NPO 2 bij de KRO-NCRV genieten van Victoria, een Brits kostuumdrama over de jonge jaren van de koningin van het Verenigd Koninkrijk, waarin we Victoria volgen in de periode van haar kroning op achttienjarige leeftijd tot haar huwelijk met Prins Albert in 1840.

Later dit jaar maakt ook de vijfdelige Brits-Amerikaanse spionageserie London Spy zijn opwachting op NPO 2. In deze miniserie, met hoofdrollen voor Ben Whishaw en Jim Broadbent, volg je Danny, die vroeger voor de Britse geheime dienst werkte. Nadat Danny zijn geliefde Alex dood aantreft, gaat hij op zoek naar antwoorden.

En naast nieuwe seizoenen van onder meer Homeland, Mr. Robot, Mr. Selfridge en The Bridge maak je eind dit jaar ook kennis met de nieuwe prestigieuze Scandinavische serie Thicker Than Water en de veelbesproken Amerikaanse dramaserie UnReal.

Thicker Than Water (oorspronkelijk: Tjockare än vatten) speelt zich af in en rond een familiepension op het Zweedse Eiland Sunnanö, waarin drie van elkaar vervreemde kinderen de nalatenschap van hun overleden moeder moeten runnen om dichter bij elkaar te komen. En in de komische dramaserie UnReal neem je een kijkje achter de schermen bij de populaire dating show Everlasting, waarin we het werk van televisieproducer Rachel Goldberg volgen.

Naast deze bovenstaande series werden er ook een tal van films binnengesleept, zoals de recente Oscarwinnaar Spotlight, het Hongaarse holocaustdrama Son of Saul en de documentaire over het leven van Amy Winehouse.


Bekijk meer series op npo.nl/drama