Transparent carousel missed 1469100978

'Een gedurfd, moeilijk project, een verhaal om op te kauwen', zo schreef The New Yorker over Transparent, vanaf vrijdag te zien op NPO 2. In de Amerikaanse zwarte komedieserie wil vader Mort graag als vrouw door het leven. Hij moet dit alleen nog vertellen aan zijn drie volwassen kinderen.

De serie Transparent gaat over een gezin uit Los Angeles. Bepaald doorsnee is de familie niet, want na één onthulling komen al snel meer geheimen boven tafel.

Mort is liever Maura
Vader Mort is transgender en gaat liever door het leven als Maura. Zijn kinderen Sarah, Josh en Ali zijn hiervan nog niet op de hoogte. De drie zijn echter al druk genoeg met zichzelf: Sarah heeft net haar huwelijk op het spel gezet nadat ze een ex-vriendin tegen het lijf liep, Josh is succesvol als bandmanager maar niet in de liefde en Ali is werkloos.

Transparent in de prijzen
De serie is in de Verenigde Staten goed ontvangen. Behalve lovende recencies, ging de serie ook met twee Golden Globes aan de haal. De regie is in handen van Jill Soloway. Jeffrey Tambor, Gaby Hoffmann, Amy Landecker en Jay Duplass zorgen voor het meeste acteerwerk. Donderdagavond in Pauw wordt op de serie alvast vooruitgeblikt.

Transparent, vanaf vrijdag 6 maart, 23.15 uur, VPRO, NPO 2


Bekijk de trailer van Transparent
Alles van Transparent op npo.nl
Lees meer over Transparent op VPRO.nl