Van 9 tot 20 september stonden in Antwerpen de Special Olympics op het programma. Man bijt hond volgde Team NL op weg naar het evenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Het resultaat is de serie Special Olympics.

Van maandag 22 september tot en met 10 oktober zendt het NCRV-programma Man bijt hond de serie Special Olympics uit. In het bijzonder worden de drie sporters Priscilla, Sven en Jaco gevolgd.

Portretten Priscilla, Sven en Jaco
De weg van Priscilla, Sven en Jaco naar Special Olympics staat centraal. De drie sporters met een verstandelijke beperkingen beoefenen respectievelijk judo, atletiek en voetbal. Al maanden kijken ze uit naar het evenement waar ze een medaille hopen te halen. Een gouden uiteraard.

Special Olympics
Volgens Man bijt hond doen de Special Olympics niet onder voor de Olympische en de Paralympische Spelen. Daarom doet het programma voor het eerst verslag van het evenement, dat in 1968 voor het eerst werd georganiseerd en dit jaar in Antwerpen plaatsvond. In totaal deden ongeveer 2000 sporters mee, verdeeld over 58 landen.

Man bijt hond, iedere werkdag om 18.55 uur, NCRV, NPO 2


NPO 2 kijken via npo.nl
Man bijt hond terugkijken via npo.nl
Ga naar de website van Man bijt hond