Tijl Beckand is terug. De presentator begint aan het derde seizoen van zijn programma De tiende van Tijl, waarin hij de klassieke muziek onder de loep neemt.

Na twee succesvolle seizoen van De tiende van Tijl staat alweer de derde reeks voor de deur. Presentator Beckand neemt de luisteraar en kijker met zijn verhalen mee naar zijn wereld van de klassieke muziek, waarin zowel bekende als onbekende componisten voorbijkomen. Er is dit seizoen extra aandacht voor Nederlandse componisten zoals Julius Röntgen, Unico van Wassenaer, Anna Cramer, Rudolf Escher en Peter Schat.

Een klassieke hit scoren
Hoe scoor je een klassieke hit? Die vraag staat centraal in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. André Rieu probeerde het in de jaren negentig met de Second Walz maar kwam niet verder dan nummer 4. Tijl gaat proberen met Ombra Mai Fu van Georg Friedrich Händel hoge ogen te gooien. Mezzosopraan Maria Fiselier verzorgt de zang en het Nederlands Blazers Ensemble is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Tijl Beckand
Beckand is blij met zijn programma. 'Met De tiende van Tijl heeft de AVRO een nieuwe weg gevonden die leidt naar een publiek dat klassieke muziek in het hart heeft gesloten', aldus de komediant die van klassieke muziek houdt. 'Klassieke muziek leeft niet alleen bij de muzikanten zelf, maar ook bij luisteraars en kijken.'

De tiende van Tijl, vanaf vrijdag 11 april, 20.25 uur, AVRO, Nederland 3

Live naar Nederland 3 kijken via npo.nl
Meer over De tiende van Tijl
Kijk de laatste aflevering van De tiende van Tijl terug