Presentator narsingh balwantsingh  nick van ormondt carousel missed 1496130376

Het hindoeïsme kent geen centrale autoriteit, maar wel een bibliotheek aan geschriften. In nieuwe NTR-serie 100% Hindoe?, vanaf zondag te zien bij de NTR op NPO 2, onderzoekt presentator Narsingh Balwantsingh hoe strak hindoes in Nederland omgaan met de regels van hun geloof.

Wanneer wordt het hindoeïsme als inspiratie ervaren en wanneer leidt het tot verdriet? In Nederland wonen tienduizenden met een hindoe-achtergrond. Narsingh, zelf ook opgegroeid in een hindoegezin, gaat in gesprek met interessante en belangrijke personen.

Een leven als Swami
In deze eerste aflevering bezoekt Narsingh zijn moeder. Twee jaar geleden koos zij voor een leven als Swami, een geestelijk leider binnen de hindoetraditie. Als Swami word je niet alleen geacht te onthechten van materiële zaken, ook familiebanden worden verbroken. Narsingh confronteert zijn moeder met haar beslissing om hem en zijn broertje niet meer op te voeden. Verder komen in de aflevering ook de 24-jarige missverkiezingen-deelneemster Varsha en haar vader aan het woord. Ook zij denken na over onthechten, maar dan noodgedwongen, vanwege de dodelijke ziekte van Varsha.

Wie is Narsingh?
Narsingh Balwantsingh (1975) is cabaretier, acteur, presentator, columnist en programmamaker. Hij werkte voorheen als radio- en televisiemaker voor Organisatie Hindoe Media (OHM).

100% Hindoe?, vanaf zondag 6 maart, 16.20 uur, NTR, NPO 2


Alles van 100% Hindoe? op npo.nl