Vanaf zaterdag 17 mei is het weer lachen geblazen op Nederland 1. Het satireprogramma Cojones, waarin Erik van Muiswinkel zijn collega's op sleeptouw neemt, begint dan.

Satire op zaterdagavond
De ploeg van cabaretiers en schrijvers die de Nederlandse kijker Kopspijkers, De Kwis en de Oudejaarsconferences Gedoog Hoop en Liefde en Het Eerlijke Verhaal bracht, slaat de handen ineen en gaat met Cojones de zaterdagavond opschudden. Linksom of rechtsom zullen ook onder andere. Sanne Wallis de Vries, Niels van der Laan en Jeroen Woe bijdragen gaan leveren. Vanuit het Amsterdamse M-Lab blikken zij vier weken lang terug op het nieuws en non-nieuws van de afgelopen week.

'Opgewekte machteloosheid'
Erik van Muiswinkel: "Tien jaar geleden was Nederland 'af'. Nu moeten er een paar dingetjes gecorrigeerd worden: de opgewekte machteloosheid van onze leiders, het verwoeste onderwijslandschap, de schaamteloze bank- en beursjongens, de verziekte topsport, de verwarde kunstwereld, de misselijke boulevardcultuur en het matige centrale middenveld van het Nederlands elftal. De hoofdrolspelers in al die kluchten zullen in stuk voor stuk hun vet krijgen."

Cojones, zaterdag 17 mei, 22.50 uur, VARA, Nederland 1


Kijk live naar Nederland 1 via npo.nl