Lang de oevers van de yangtze carousel missed 1496125984

China is een van de grootste wereldmachten, maar tegelijkertijd heeft het land nog nauwelijks een gezicht. De nieuwe documentaireserie Langs de oevers van de Yangtze, vanaf zondag te zien bij de VPRO op NPO 2, brengt daar verandering in.

Hoe leeft en werkt de 'gewone' Chinees en wat ambieert of vreest hij? Fotograaf Ruben Terlou reist met zijn camera langs de oevers van de Chinese rivier de Yangtze en spreekt met Chinezen over de impact van de economische vooruitgang.

De beste reisdocumentaires op een rij

Een reis vol ontmoetingen 
Terlou start zijn reis in Shanghai en trekt met uiteenlopende vervoersmiddelen langs grote steden als Nanjing, Wuhan en Chongqing. Uiteindelijk komt hij steeds dichterbij Tibet komt en de bron van de Yangtze. Onderweg ontmoet Terlou veel mensen die het China van nu helpen te verklaren en antwoord geven op de vraag wat het succes van veertig jaar staatskapitalisme betekent voor de gewone Chinees. Het zijn uitgerekend hun verhalen die helpen de bredere thema’s en ontwikkelingen in het land te kunnen duiden.

Meer reisseries kijken 
De reisdocumentaire Langs de oevers van de Yangtze is een van de vele VPRO-reisseries. De omroep zond onder andere de series Het Duitsland van mijn moeder, Grensland en Onze man in Teheran uit. Bekijk een overzicht van alle reisdocumentaires.

Langs de oevers van de Yangtze, zondag 7 februari, 20.15 uur, VPRO, NPO 2


Lees meer over Langs de oevers van de Yangtze op VPRO.nl
Een overzicht van alle reisdocumentaires op npo.nl