Ken livingstone carousel missed 1423742644

De ene VPRO-reisserie is nog maar net afgelopen en de andere staat alweer voor de deur. Zondag op NPO 2 gaat Het Groot-Brittannië van... beginnen. Hoe ziet Groot-Brittannië eruit door de ogen van vijf eigenzinnige Britten? Oud-burgemeester van Londen Kevin Livingstone bijt het spits af.

In 2012 werd Het België van... uitgezonden. Drie jaar later is het de beurt aan de vijfdelige serie Het Groot-Brittannië van.... Hierin krijgen Ken Livingstone, Cora Bisset, Clive Stafford Smith, Kate Williams en Sathnam Sanghera uitgebreid het woord.

Oud-burgemeester van Londen in eerste aflevering
Groot-Brittannië, ooit een wereldmacht, is steeds afhankelijker geworden. Een groot deel van de Britten ziet geen toekomst in de Europese Unie en nog niet zolang geleden 'verloor' het bijna Schotland. Wie zijn de Britten? In de eerste aflevering is oud-burgemeester van Londen Ken Livingstone zowel figuurlijk als letterlijk je gids. Het boegbeeld van het gelijkheidsideaal neemt je mee door Londen, van zijn woonwijk Brent met Jubilee Line naar Canary Wharf.

Reisseries terugkijken op npo.nl
De afgelopen jaren zijn op NPO 2 en NPO 3 verschillende VPRO-reisseries uitgezonden. Zo ging Adriaan van Dis naar Indonesië, reisde Bram Vermeulen van Zuid-Afrika naar Angola en was Jelle Brandt Corstius meerdere keren in Rusland te vinden. De reisseries zijn terug te kijken op npo.nl.

Zeventien VPRO-reisseries op een rij:

Het Groot-Brittannië van..., zondag 15 februari, 20.15 uur, VPRO, NPO 2


    Lees meer over Het Groot-Brittannië van... op VPRO.nl
    NPO Doc zendt gerelateerde documentaires uit