De wereld in zeven dagen hans pool vader en zoon istanbul carousel missed 1450442710

In de nieuwe VPRO-serie De wereld in zeven dagen worden zeven thema's behandeld bij zeven gezinnen over de hele wereld. De serie is vanaf zondag 20 december te zien op NPO 2.

In hoeverre verschillen we van andere culturen? De wereld in zeven dagen bekijkt gezinnen uit Turkije, Kenia, Brazilië, de VS, Rusland, China en Nederland en vergelijkt hun normen en waarden.

Waar zijn we naar op zoek?
Regisseur en cameraman Hans Pool en journalist Koos de Wilt vlogen de wereld rond en volgden mensen in hun individuele zoektocht naar geluk, liefde en erkenning. Het lijken zeven verschillende landen met ieder een eigen taal, cultuur en geschiedenis, maar zijn we wel zo verschillend? Of zijn we uiteindelijk allemaal op zoek naar het zelfde?

Alledaagse thema's
In hun poëtische en persoonlijke reis over de wereld brengen Pool en De Wilt de universele betekenis in beeld van alledaagse thema's en levensvragen. Tot de gezinnen behoren een Keniaanse man die leeft met twee vrouwen, een Amerikaanse journaliste die gevangen zit tussen werkelijkheid en commercie en een ingenieursfamilie uit Brasilia. Thema's die behandeld zullen worden lopen uiteen van liefde, familie en geloof tot media, werk en ontspanning.

De wereld in zeven dagen, vanaf zondag 20 december, 20.15 uur, VPRO, NPO 2