Kees driehuis credits peter den boef carousel missed 1456404640

Graag in korte tijd wat wijzer worden? Maandag start op NPO 2 het nieuwe seizoen van Per Seconde Wijzer, een van de langstlopende kennisspelletjes op televisie. Net als in 1989 en al die jaren die volgden is Kees Driehuis de presentator.

Het VARA-programma Per Seconde Wijzer werd in oktober 1967 voor het eerst uitgezonden. In 1989 nam de huidige presentator Driehuis het stokje over Berend Woudewijn, de eerste presentator. De seconden tikken weg voordat maandagavond de eerste aflevering van het nieuwe seizoen begint.

200 seconden voor vier vragen
In Per Seconde Wijzer is kennis over categorieën als kunst, geschiedenis, sport en muziek geen overbodige luxe. Twee spelers krijgen precies tweehonderd seconden om vier vragen te beantwoorden. Hoeveel rondes houden ze het vol? Zetten ze jokers in? En met welk bedrag gaat het tweetal uiteindelijk naar huis? 

Per Seconde Wijzer op je telefoon
Hoewel het spelletje al bijna vijftig jaar oud is, is er aan vernieuwing geen gebrek. Dankzij de Per Seconde Wijzer-app (iOS en Android) kun je thuis meespelen, vrienden uitnodigen de zogeheten Kijkersvraag beantwoorden.

Per Seconde Wijzer, vanaf 9 maart elke maandag t/m donderdag, 19,50 uur, NPO 2


Ga naar de website van Per Seconde Wijzer
Vorige seizoen Per Seconde Wijzer terugkijken
Speel mee met de Per Seconde Wijzer-app