In Het drama van... blikt de RKK terug op drama's die behoren tot het collectieve geheugen van Nederland. Wat is de impact van dramatische gebeurtenissen op de nabestaanden?

Het drama van... gaat vrijdag 27 september om 21.30 van start. In de eerste aflevering staat de moord op een jonge moeder uit Venray, Kathleen Cremers, centraal. Zij werd in 2006 dood gevonden in haar woning in Venray, terwijl haar kinderen boven lagen te slapen.

Belangrijkste verdachte
Kathleen ontmoet op haar vijftiende Erik, waarmee ze in 1999 trouwt. Echtgenoot Erik logeert na de dood van zijn vrouw samen met de kinderen bij zijn schoonouders Anton en Trudy. Twee dagen later wordt hij gearresteerd en is hij voor de politie de belangrijkste verdachte. De familie van Kathleen kan dat maar niet geloven. 'Gewoon een normale, spontane, vrolijke vent, die geen greintje kwaad in zich heeft', aldus Theo, de broer van Kathleen.

Wending
Het verhaal krijgt uiteindelijk een bizarre wending. Erik wordt eind 2007 veroordeeld, maar gaat met succes in hoger beroep. In 2011 wordt hij opnieuw veroordeeld wanneer hij besluit gedeeltelijk te bekennen. 'Eindelijk die bekentenis, al is het dan nog niet helemaal. We knepen elkaar helemaal fijn in die rechtszaal', aldus Trudy.

Het drama van..., vrijdag 27 september, 21.30 uur, Nederland 1