Foto coen verbraak   copyright lilian van rooij  1  carousel missed 1437131643

Journalist Coen Verbraak ging voor de NTR-serie Kijken in de ziel al in gesprek met psychiaters, voetbaltrainers, advocaten, politici, artsen, topondernemers en journalisten. Voor de nieuwe reeks, vanaf maandag te zien op NPO 2, interviewt hij rechters.

Ze zijn aangesteld om knopen door te hakken; van burenruzies en ontslagzaken tot verkrachting en moord. Maar hoe komen rechters tot hun beslissing? Hoe zeker zijn ze van hun zaak, of twijfelen ze weleens over een vonnis? Hoe is het om iemand levenslang op te leggen? En zijn er wetten waar ze het niet mee eens zijn? Journalist Verbraak vraagt in zes afleveringen rechters het hemd van het lijf.

Interviews met twaalf rechters
De rechters die Verbraak in kasteel Groeneveld in Baarn interviewt zijn Frans Bauduin, Martien Diemer, Jan Moors, Jurjen Bade, Wendy Vierveijzer, Jacqueline Dubois, Elianne van Rens, Sandra Schreuder, Shirin Milani, Rinus Otte, Sebastiaan Hermans en Frank Visser. Laatstgenoemde is bekend van het NCRV-programma De Rijdende Rechter.

Series bekroond met prijzen
De interviews van Verbraak vielen al meerdere keren in de prijzen. Zo werd de serie over psychiaters bekroond met de Zilveren Nipkowschijf en kreeg het interview met Rijkman Groenink uit de serie over topondernemers een Sonja Barend Award. Voor de nieuwste serie voelt hij dus rechters aan de tand.

Kijken in de ziel: rechters, vanaf maandag 20 juli, 21.15 uur, NTR, NPO 2


Kijken in de ziel: journalisten terugkijken via npo.nl
Ga naar de website van Kijken in de ziel